Het Southpark Festival

Het Southpark Festival is het GRATIS multicultureel festival van Zeeland!

Het Southpark Festival is een multi-cultureel festival met muziek, kunst, dans, theater, seniorenhangplek, kidsplace, sport, talent en internationale hapjes, waar alle leeftijden (0-99) en culturen elkaar kunnen ontmoeten. Het Festival vindt elk jaar aan het begin van de zomervakantie op het Meiveld te Middelburg plaats. Het festival wordt ’s middags en s’ avonds gehouden en heeft een gevarieerd, kwalitatief en multidisciplinair programma. Het festival richt zich op alle doelgroepen uit onze samenleving. Met in het bijzonder de bewoners van Middelburg en de wijken ten zuiden gelegen van het Kanaal door Walcheren.

Het Southpark Festival kenmerkt zich doordat iedereen een actieve bijdrage kan leveren aan het festival. Zowel in de voorbereiding als in de uitvoering wordt er met diverse organisaties en verenigingen samengewerkt om tot een totaal programma te komen. Een ander kenmerk van het festival is laagdrempeligheid. Er wordt geen entreegeld gevraagd en de programmering is geschikt voor het hele gezin/familie.

Het festival onderscheidt zich van andere festivals, doordat de sfeer van saamhorigheid enorm aanwezig is onder alle culturen die het festival bezoeken. Met name overdag komen hele families naar het terrein, slaan een kleed uit en kunnen genieten van alle activiteiten.

Afgelopen jaren is het festival een waar familie-uitje geworden. Op het festival is voor ieder wat wils! Daarnaast zijn de bezoekersaantallen de afgelopen jaren gegroeid van 2000 bezoekers in 2004 naar 10000 bezoekers in 2011.